Overvejer du at tage et semester i udlandet? Jacob Lillelund er lige nu i Monterrey i Mexico og har sendt os denne fortælling.
Mit navn er Jacob, og jeg er pt. på udveksling i Monterrey, Mexico. Jeg går på University of Monterrey, hvor jeg læser mit 3. semester af min Finansøkonomuddannelsen. Jeg er 24 år, elsker at rejse, går meget op i sport og prøver at nyde ethvert øjeblik.
At bo i Monterrey, Mexico
Jeg bor sammen med 8 andre udvekslingsstuderende fra hele verden i en kæmpe villa, som hedder La Torre (tårnet). Vi har hvert vores værelse, 4 toiletter m/bad, fællesarealer og en kæmpe tagterrasse med udsigt over hele byen og den bjergkæde som omkredser byen. Allerede efter de første 4 uger, føles det som om, at vi er vores egen lille familie. Man knytter nogle helt unikke bånd, som man ikke finder andre steder.
Vi bor ca. 5 minutters gang fra universitet. Monterrey adskiller sig meget fra resten af Mexico – det er en meget rig og industrialiseret by, og her er sikkert at befærde sig. Prismæssigt giver jeg omtrent 1.900 kr. i måneden alt inklusiv. Mad er generelt meget billigt – det koster ca. 40 kr. at få et stort måltid på en restaurant. Med andre ord; SU’en dækker både kost og logi. Skolens udvekslingsstipendium dækkede flybilletterne og det meste af min forsikring. Min opsparing skal dække mine behov til oplevelser og fester i weekenderne.
Derudover er vejret fantastisk. Jeg er her fra august til december, og skal ikke regne med at have under 28-30 grader nogen dage overhovedet i hele perioden.
Universitetet
Selve universitet er enormt. Her går ca. 25.000 studerende. Universitet har bl.a. en Starbucks Coffee, Seven-Eleven, Subway, PizzaHut, Apple-store, et hospital, 2 banker, 9 fodboldbaner, 4 tennisbaner, fitness center til fri afbenyttelse og meget, meget mere… Det er et helt samfund for sig.
Undervisningen
Det faglige niveau er betragteligt højere end hjemme på EASV. Stoffet er sværere og kravet for at bestå er tilmed også højere (min. 70% for at bestå et fag). De går meget op i, at man deltager aktivt i undervisningen, hvilket også er en del af ens samlede karakter. Al undervisningen foregår naturligvis på engelsk. Jeg har dog også valgt et kulturelt fag, hvor vi får undervisning i spansk, da jeg gerne vil blive bedre til at tale sproget. For B-mennesker er det et rent paradis. Man har typisk hvert fag én gang i ugen, og man er selv herre over sit skema langt hen af vejen. Jeg er udpræget B-menneske, så jeg har ingen undervisning før kl. 11.30 nogen dage. Til gengæld har jeg forelæsning som er placeret kl. 19.00-22.00 om aftenen, men det passer mig ganske godt.
Personligt kan jeg kun anbefale University of Monterrey, hvis man er interesseret i et semester med i udlandet med oplevelser ad libitum.
Jacob LillelundFinansøkonom på udveksling i Monterray
Hvorfor tage på udveksling?
At rejse er at leve… Personligt elsker jeg at rejse og udforske verden, hvilket var hovedårsagen til, at jeg har valgt et semester i udlandet. Alene det at bosætte sig et sted, hvor man hverken kender sproget, kulturen eller for den sags skyld et eneste menneske, – det er grænseoverskridende. Man kommer helt udenfor sin comfort-zone. Men det er også det, som er det fantastiske! Man prøver sig selv af, og lærer sig selv at kende.
Hvis man keder sig i Mexico, er det ens egen skyld. Der er hele tiden noget at give sig til, og universitet er en stor del af det. I den foregående weekend var jeg på canyoning tur hele weekenden, hvor vi bl.a. rappellede ned fra et 30 meter højt vandfald og lavede udspring ned mellem klipper fa 14 meters højde. I den kommende weekend vil jeg bestige Cerro de la Silla, som er et af de højeste bjerge i det nordlige Mexico. Alt sammen er arrangeret med skolen, og kun sammen med andre udvekslingsstuderende. Hvis man ikke er til så meget action, er der tonsvis af andre aktiviteter at give sig i kast med – den kommende weekend tager ca. 150 studerende til en festival sammen. Jeg planlægger ydermere at tage en forlænget weekend til New York i midten af oktober, og en tur til den sydøstlige del af Mexico, Cancun, for at dykke. Dette er muligt, fordi man i høj grad selv fastsætter sit skema – f.eks. har jeg ingen undervisning om fredagen, som åbner muligheder for at tage på ture.
iBuddy og iLink
Universitet har lavet et udvalg på ca. 50 personer (studerende), som står for at lave aktiviteter for alle de udvekslingsstuderende. Ydermere, så har hver af disse personer 5-6 udvekslingsstuderende, som er deres ansvar. Dvs., at før jeg overhovedet forlod Danmark, så havde min såkaldte iBuddy allerede sørget for at finde et sted at bo til mig. Ydermere kom hun og samlede mig op i lufthavnen, og kommer løbende for at høre, om jeg har det godt. En kæmpe stor hjælp de første par uger.
Udvalget står for en masse ture, hold, fester og andre aktivitet. Der er noget for enhver smag. Indtil videre er jeg med på det internationale fodboldhold, som konkurrerer mod andre universiteter. Ydermere går jeg til salsa-lektioner med andre studerende og deltager i så mange andre aktiviteter, som jeg kan finde tid til.