SønderjyskE HH og Erhvervsakademi SydVest indgår et formelt samarbejde, der både skal være med til at sikre håndboldspillernes fremtid efter karrieren og hjælpe klubben med at tiltrække nye spillere. EASV tilbyder uddannelse og rådgivning til spillerne samt deres kone eller kæreste. SønderjyskE promoverer EASV og vil måske tilbyde praktik.
Det er slut med traditionelle sponsoraftaler mellem Erhvervsakademi Sydvest i Sønderborg og SønderjyskE Håndboldherrer. Til gengæld er det begyndelsen på noget helt nyt. Fremover er EASV nemlig uddannelsespartner for håndboldklubbens første- og andethold.
Ikke bare en sponsoraftale
Partnerskabet indebærer en række konkrete initiativer både fra EASV i forhold til spillerne på SønderjyskEs første- og andethold og fra SønderjyskE i forhold til akademiet.
“Som uddannelsespartner tilbyder vi rådgivning omkring valg af uddannelse til både spillerne og deres kone eller kæreste. Det gælder selvfølgelig omkring de videregående uddannelser, vi tilbyder her på akademiet, men vi hjælper også, hvis de har ønsker der ligger uden for vores område. Vi har allerede haft fem SønderjyskE-spillere samt en kæreste til en af spillerne her på akademiet, og vi håber at kunne tiltrække flere i fremtiden,” fortæller Peter Schroll, der er ansvarlig for partnerskabet ved EASV.
Han tilføjer, at eliteidrætsfolkene tilfører både en vis prestige og en god arbejdsmoral til EASV og de øvrige studerende.
“Uddannelse og elitesport spiller godt sammen. Idrætsudøvere er målrettede og ambitiøse, og det kan ikke undgå at smitte positivt af,” vurderer Peter Schroll.
En fremtid efter håndbolden
Også sports- og salgsdirektør i SønderjyskE Herrehåndbold, Simon Hajdu Lindhardt er begejstret for aftalen. For ham og klubben er det vigtigt at have så mange strenge som muligt at spille på i tiltrækning og fastholdelsen af spillere.
“Der skal meget til for at være en attraktiv arbejdsgiver for professionelle sportsfolk. Det handler både om den enkeltes rolle på holdet, lønnen, miljøet omkring klubben og så videre. Og så handler det i høj grad om det lokalområde, som spilleren og eventuelt hans familie bliver en del af. Her spiller mulighederne for uddannelse, og rådgivning omkring det, en vigtig rolle, og derfor er det en ekstra styrke for os, at vi nu har EASV som uddannelsespartner. Det er et godt tilbud til vores spillere,” understreger han.
Hos både EASV og SønderjyskE er man optaget af både at sikre håndboldspillerne en alsidig og sammenhængende hverdag og, ikke mindst, en fremtid efter håndboldkarrieren.
“For os som professionel håndboldklub er sporten selvfølgelig det vigtigste, men vi er interesserede i at lave hele mennesker. Der er et liv uden for håndboldbanen, og der er navnlig et liv efter håndbolden. Det vil vi gerne være med til at tage et ansvar for, og det bidrager samarbejdsaftalen med EASV til,” siger Simon Hajdu Lindhardt.
Det er Peter Schroll helt enig i, og for de SønderjyskE-spillere, der allerede har gået på EASV, giver uddannelsen også variation i hverdagen, fortæller han:
“Flere af dem har givet udtryk for, at uddannelsen giver dem et godt afbræk fra sporten, så det hele ikke går op i harpiks og håndboldhaller.”
Som en del af partnerskabet vil SønderjyskE Herrehåndbold og EASV desuden drøfte mulighederne for, at håndboldklubben kan tilbyde praktikophold til EASV-studerende. Begge parter vil desuden dele gode historier om de studerende håndboldspillere på sociale og andre medier.
På nuværende tidspunkt har Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg to studerende som samtidig spiller for SønderjyskE Håndboldherrer. Der er her tale om højrefløj Christian Jensen som studerer til finansøkonom og målmand Kristian Dahl Pedersen som studerer byggekoordinator.