Dennis Brunsberg søgte ind på finansøkonom-uddannelsen på EASV i Sønderborg, fordi det er en to-årig uddannelse, som kan åbne døre til erhvervslivet. Under uddannelsen var han i praktik hos Danske Bank i Sønderborg, og nu har han fået en trainee-stilling i banken.
Selvom man er i praktik i Danmarks største bank, kan man godt føle sig som ’en del af huset’. Det gjorde Dennis Brunsberg nærmest inden, hans praktikperiode egentlig begyndte hos Danske Bank. For han havde allerede deltaget i adskillige sociale arrangementer som sommerfest og DHL Stafetten med sine kommende kolleger.
“Det var med til at gøre min praktikperiode både nemmere og sjovere, at alle vidste, hvem jeg var, allerede da jeg startede i praktikken, og at jeg kunne navnene på stort set alle i afdelingen,” fortæller han.
En fod inden for i erhvervslivet
Allerede fra første dag inddrog kollegerne ham i det daglige arbejde i banken, og Dennis Brunsberg følte sig godt udfordret i hele praktikperioden. Som prikken over i’et tilbød Danske Bank ham en trainee-stilling, som han startede i lige efter finansøkonom-uddannelsen på EASV.
Praktikken var en rigtig vigtig del af uddannelsen for mig, og så har den betydet, at jeg har fået en fod inden for i erhvervslivet. Jeg vil helt klart anbefale andre at læse til finansøkonom, fordi praktikken giver en kæmpe mulighed for netop at komme ind i en virksomhed. Det er jo også meningen med en erhvervsakademiuddannelse.
Dennis BrunsbergTrainee i Danske Bank og tidligere studerende på finansøkonom
Ansvar bidrager til personlig udvikling
Dennis Brunsberg føler, at Danske Bank har givet ham en stor grad af ansvar og vist ham stor tillid, både under praktikken og i den nuværende trainee-stilling. Noget som han er meget glad for og trives godt med.
“Jeg tror på, det er godt at komme lidt ud af sin comfort zone og blive udfordret. Det bidrager også til den personlige udvikling,” siger Dennis Brunsberg og forsætter:
”Jeg føler min funktion som trainee, er den samme, som den mine kollegaer har. Jeg afholder mine egne kundemøder, jeg svarer på mails og kundehenvendelser, jeg sidder ved kassen, og så laver jeg en masse administrative opgaver,” fortæller han.
Stor interesse for investeringer
Trainee-uddannelsen varer 18 måneder, og derefter kan Dennis Brunsberg kalde sig for privatrådgiver.
”Jeg valgte finansøkonom-uddannelsen, fordi jeg altid har haft en stor interesse for investeringer, og jeg skrev også min hovedopgave om udfordringerne ved investeringsrådgivning. Når jeg får titlen som privatrådgiver, må vi se, om der er noget andet, som fanger min interesse. Ellers vil et job, som involverer investeringer klart være mit fremtidige drømmejob,” siger han.
Om uddannelsen
Uddannelsen til finansøkonom er en to-årig uddannelsen som giver dig viden om økonomi og kompetencer til at arbejde med rådgivning, revision, finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration. Gennem uddannelsen får du viden om alle aspekter af det finansielle marked, fra kundens privatøkonomi til samfundsøkonomi, udenrigshandel og prisdannelse.
Læs mere om uddannelsen her.