Uddannelsen i softwareudvikling bygger videre på din uddannelse som datamatiker. Uddannelsen er ideel for dig, der gerne vil designe og konstruere store it-systemer. Du lærer at håndtere back-enden på store distribuerede it-systemer, baseret på store databaser.
Du får viden og kompetencer til at håndtere store it-udviklingsprojekter og lærer at bruge forskellige databasetyper. Du lærer også at nyudvikle eksisterende systemer. Samtidig lærer du at håndtere og formidle processen omkring softwareudvikling.
Onlineuddannelsen i softwareudvikling varer 1,5 år og er en overbygningsuddannelse målrettet dig, som har afsluttet din uddannelse som datamatiker.
Der er ikke krav om fysisk tilstedeværelse. Alt på dette undervisningsforløb foregår online.
Undervisningen vil foregå online på faste ugentlige tidspunkter, hvor den studerende ligeledes skal være online.
Der er dog mulighed for selvstudie i visse perioder ved at benytte materialet på studieportalen Moodle.
Bemærk, at der ikke er et krav om, at underviserne skal optage deres undervisning. Derfor skal du som studerende “møde ind” online på de fastlagte tidspunkter, hvis du vil have ”det talte ord” med.
Der er obligatoriske opgaver i alle fag, som de studerende skal have godkendt af underviserne før de kan indstilles til eksamen.
Uddannelsen er planlagt som en fuldtidsuddannelse på 90 ECTS over 1,5 år, og er organiseret i to uafhængige semestermoduler hvert på 30 ECTS, hvilket svarer til normen for et fuldtidsstudie. Du skal derfor påregne flere timers studie dagligt.
De to semestermoduler skal være bestået før det sidste semester (30 ECTS) kan påbegyndes. Dette semester er opdelt på praktik (15 ECTS) efterfulgt af det afsluttende bachelorprojekt (15 ECTS).
Arbejder du allerede med back-end-udvikling i en virksomhed i et omfang svarende til praktikken, har du mulighed for at søge merit for praktikken og starte direkte på det afsluttende bachelorprojekt.
UDDANNELSE PÅ DELTID
Har du fuldtidsjob, men kan afsætte nogle timer hver uge, så kan du vælge af følge forløbet på deltid under en ordning kaldet ”Åben uddannelse.” Her kan du vælge at følge de fag du ønsker, og i det tempo, der passer til din arbejdssituation. Enkeltfagskursister vil typisk blive afkrævet en kursusafgift.
Ønsker du at følge uddannelsen på deltid, kan du læse mere og tilmelde dig forløbet her.
Bemærk: Ønsker du en komplet top-up bachelor, skal du have fuldført hele uddannelsen inden for 3 år.
EKSAMEN
Online i januar og juni.
MODULER & FAG
Modul A (september til januar):
Udvikling af store systemer (10 ECTS)
Database for udviklere (10 ECTS)
System integration (10 ECTS)
Modul B (februar til juni):
Test (10 ECTS)
Lokalt definerede fag (20 ECTS), eksempelvis
Internet of Things
Machine Learning
Parallel Programming
Functional Programming
3. semester:
Praktik (15 ECTS)
Afsluttende bachelorprojekt (15 ECTS)
PRAKTIK
På dit 3. semester skal du i fysisk praktik. Det giver dig muligheden for at kombinere teori og praksis i en virksomhed i et sammenhængende forløb. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.
UDLANDSOPHOLD
På Erhvervsakademi SydVest har du mulighed for at komme til udlandet som en del af din uddannelse. Du kan både vælge at tage et semester i udlandet eller tage din praktik i udlandet. Læs mere her.
Med en uddannelse i softwareudvikling finder du arbejde i it-branchen, det kan være i udviklingsafdelinger i virksomheder eller i softwarefirmaer. Du kan få job i private og offentlige virksomheders IT-afdelinger. Du har også mulighed for at vælge en karriere som selvstændig.
Med en uddannelse i softwareudvikling vil du for eksempel kunne få følgende jobs:
Softwareudvikler
Backend-udvikler
Systemintegrator
Softwarearkitekt
Læs herunder historier om, hvor vores studerende på softwareudvikling har været i praktik eller fået job:
Med en uddannelse i softwareudvikling vil du kunne søge optagelse på en række masteruddannelser inden for it.
SU
Studerende på uddannelsen softwareudvikling er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.
Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.
Ansøg
Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.